Música de piano al Concert de Primavera

Dilluns, 22 de maig de 2017 a les 16:45

Alumnes del CEMusical van oferir un concert amb el “Piano al carrer. El Maria Canals porta cua…a Sentmenat” 

Alumnes del CEMusical van poder mostrar la seva sensibilitat i habilitats musicals en el Concert de Primavera, en el marc de l’activitat “Piano al carrer. El Maria Canals porta cua...a Sentmenat”, en què infants i altres solistes van poder gaudir de les sensacions de tocar el piano de cua que s’instal·la per a l’ocasió. A causa de la pluja, l’activitat es va haver de celebrar finalment a la Sala Noble, i no als Jardins de Cal Milionari com estava previst.

Durant el matí, més de 200 alumnes de l'escola de can Sorts i de l'escola del Pilar van participar en els tallers en què s’explica què és i com funciona el piano, i sobretot els permet interactuar-hi i tocar plegats, esdevenint en un petit concert a moltes mans.

L'acte va acabar amb un concert del pianista professional Víctor Martínez que va mantenir en tot moment una delicada complicitat amb els alumnes, compartint amb ells les seves experiències musicals.

 

“Piano al carrer”

A través del projecte “El Maria Canals porta cua”, l'associació del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona col·loca pianos de cua a diversos espais públics, a disposició de qui els vulgui tocar, encara que no hagi tocat mai el piano. Puntualment, s'organitzen sessions didàctiques adreçades a infants, així com actuacions protagonitzades per estudiants de música locals, amateurs, concursants i professionals.
Amb aquest projecte, l'associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació a la música en general i el piano en particular. La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sentmenat porta 3 anys donant suport a aquesta iniciativa, celebrant aquest acte en el municipi.

Durant tot el dia, acompanyant el piano, hi ha un dinamitzador, que és un voluntari que toca el piano i la funció és convidar als vianants a tocar aquest instrument, encara que no l'hagin tocat mai. L'acció culmina amb un recital gratuït a càrrec d'un intèrpret professional.

Darrera actualització: 22.05.2017 | 16:49