L’arribada dels Reis Mags conclou els actes de Nadal a Sentmenat

Dijous, 11 de gener de 2018 a les 00:00

Com és tradició l’arribada de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient ha significat el final del període nadalenc.

Des de mitjans de desembre el nostre municipi ha desplegat tot un seguit d’activitats tradicionals relacionades amb aquestes festes, principalment encarades als infants. Aquestes activitats han estat impulsades per l’ajuntament de Sentmenat i per entitats locals, donant inici a les mateixes el dia de Santa Llúcia amb l' Encesa de Llums de Nadal i l'Arbre dels desitjos, que va omplir la plaça de la Vila de nens i nenes tot realitzant un taller per penjar el seu desig a l'arbre, gaudint d'una xocolatada i contemplant embadalits l’enllumenat nadalenc de la plaça de la Vila i els carrers de Sentmenat, que ha romàs encès fins el dia 7 de gener.

En les setmanes següents a l'encesa de les llums de Nadal s'han anat celebrant nombrosos actes tradicionals d'aquestes festes com ara la Caminada de portada del pessebre a la Sagrera, organitzada per la Societat Coral, la Fira de Nadal a la plaça de la Vila, que va comptar amb el Caga tió gegant, o la Recollida de cartes de l’Ambaixador dels Reis d’Orient, actes que organitza l' l'Associació de Comerciants de Sentmenat. Així com el joc típic de les dates nadalenques, el Quinto de Nadal, que es va celebrar al cafè del Coro organitzat per la Societat Coral i a la sala Ecus organitzat pels Sentcremats.

La música, com no pot ser d'altra manera, també va ser molt present en aquestes festes amb actes com ara el Concert de Nadal del Cor Jove, un concert per gaudir en família que va omplir el Teatre del Coro d’esperit nadalenc, música i poesia. Un any més la Coral de l'Institut de Sentmenat també va oferir cantades de Nadales a diferents espais entre ells l'ajuntament, l'escola Can Sorts i l'església.

La nit de Nadal, com és tradició es va celebrar l'acte més solemne d'aquestes festes, la Missa del Gall a la parròquia de Sant Menna. Unes hores abans, ja s'havia celebrat la missa de caire popular i tradicional en el marc el Pessebre realitzat pels veïns de la de la Plaça LLuís Companys, una trobada festiva i familiar.

La Biblioteca de Sentmenat també va oferir nombroses activitats nadalenques, com ara el Concurs de cuina de Nadal,  el Bebeitó, o Taller de fanalets a la biblioteca, l'activitat infantil que mai no pot faltar a les festes de Nadal en la que els nens i nenes de Sentmenat que hi van participar van fabricar el seu fanalet per portar a la cavalcada i il·luminar el camí dels Reis Mags d’Orient.

L'últim dia de l'any Sentmenat va rebre a un personatge únic, la Dona dels Nassos, que té tants nassos com dies té l'any, i que va portar la clau del nou any al nostre poble tot fent ballar a tots els nens i nenes aplegats a la plaça de la Vila amb l'espectacle d'animació del Gripau Blau. Al vespre va tenir lloc la Festa de Cap d'Any que va organitzar l'ajuntament al pavelló Can Sorts, amb tots els ingredients per divertir-se i poder rebre el 2018 al poble amb els amics i la família sense necessitat de desplaçar-se.

I per fi, la nit més màgica de l'any, puntuals a la cita amb els més petits, els Reis Mags d’Orient van participar a la cavalcada que va sortir des del Castell de Sentmenat i va recórrer el nostre poble, tot aturant-se a la plaça del Pessebre i a l'església de Sant Menna per a adorar al Nen Jesús, fins arribar a la plaça de la Vila on van rebre de mans de l'alcaldessa la clau que obre totes les portes per, després de saludar a tots els nen i nenes, posar-se a repartir regals i il·lusions un any més.

Des de la regidoria de festes es dona les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible la celebració de totes aquestes activitats nadalenques al nostre municipi, i en especial a més d’un centenar i mig de col·laboradors que participen a la cavalcada de Reis, entre patges, voluntaris per la construcció de les carrosses, persones de coordinació i reforç en la seguretat, conductors de carrosses i vehicles, músics, genets amb cavalls, modistes i maquilladores, brigades municipals, Policia municipal, Protecció civil o Creu Roja d’entre molts d’altres.

Darrera actualització: 11.01.2018 | 12:10