L’alcaldessa Montserrat Rueda, la regidora de Seguretat i Civisme Núria Colomé i el cap de la Policia Local es reuneixen amb tècnics de la Diputació de Barcelona per l'elaboració del Pla d'Autoprotecció en situacions d’ Emergència i de Protecc

Dimarts, 10 d'octubre de 2017 a les 00:00

 

Per tal de poder iniciar els treballs del DUPROCIM, tan la regidora com l’alcaldessa i el sergent-cap de la policia local es van reunir a la Diputació de Barcelona. La redacció es va sol·licitar diverses vegades a la Diputació amb denegació per l’alta petició que hi ha arreu de la província de Barcelona és el Document Únic de Protecció Civil Municipal.

El Decret 155/2014, de 25 de novembre, pel qual s’aprova el contingut mínim per a l’elaboració i homologació dels plans de protecció civil municipals i es regula   el procediment per a la seva tramitació conjunta, estableix que els municipis subjectes a l’elaboració d’aquests plans han de redactar aquest document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM). El reglament de com redactar-ho, es va publicar per part del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya al març del 2015.

Aquest document determina la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi i ha d’incloure tots els riscos que li afectin, davant de ventades, inundacions, incendis, risc químics, entre d’altres i planificar l’operativa de la Protecció Civil. Actualment son documents per cada risc, volem actualitzar-los i posar-los en normativa.

La reunió va servir per aclarir diferents punts i tenir clares les fases de l’elaboració, la documentació necessària prèvia que haurem d’aportar des de l’ajuntament  i el cost del treball; la Diputació es va comprometre a fer un recolzament tècnic en la realització dels treballs, que properament contractarem.

 

Darrera actualització: 11.10.2017 | 14:30