L’Ajuntament porta a terme un pla de formació al personal municipal

Dimecres, 20 de juny de 2018 a les 09:00

L’Ajuntament de Sentmenat ha portat a terme un Pla de Formació al personal de manteniment i de neteja viària municipal.

L’Ajuntament ha organitzat un curs pel personal de manteniment d’edificis i neteja viària, concretament els de manteniment de pavellons municipals i escombriaires de via pública. Una de les principals temàtiques del curs impartit va ser el manteniment higiènic sanitari de les instal·lacions al voltant de la legionel·la.

Al curs ha assistit un total de 8 treballadors municipals, des del dia 6 de juny fins al 15 i ha comptat amb una visita a les instal·lacions de control d’aigua sanitària de l’Hospital Trias i Pujol “Can Ruti” de Badalona, on han pogut veure la forma i mètode de tractaments que es fa en una instal·lació d’aquest tipus, que tot i ser de gran dimensions, no deixa de donar una visió de com s’ha de mantenir els edificis i maquinària enfront aquesta bactèria.

La valoració per part dels treballadors va ser molt positiva, en boca dels mateixos treballadors  “hem pres consciència de la importància que té tenir un bon manteniment i tractament de les aigües sanitàries en els edificis i instal·lacions municipals”

Aquest curs ha estat organitzat conjuntament entre la regidora de Salut Pública i Emober, empresa concessionària del manteniment de les instal·lacions municipals i control de legionel·la, a l’aula de formació de la mateixa empresa i ha estat impartit per Aqua lab, laboratori acreditat per fer aquests cursos que venen reglats pel Decret 652/204 de 27 de juliol sobre la legionel·la.

L’Alcaldessa i regidora de Salut, Núria Colomé, va voler agrair la predisposició de tots els treballadors municipals a realitzar aquest curs de formació, així com dels professionals que el van impartir. 

La legionel·losi és una malaltia que afecta a les vies respiratòries i que, depenent de les característiques del malalt, pot ser molt greu. La via d'entrada a l'organisme és per inhalació d'aerosols contaminats que procedeixen d'unes instal·lacions que es comporten com a una mena de polvoritzadors gegants: torres de refrigeració, sistemes d'aigua calenta sanitària amb acumulador i circuit de retorn i d'altres instal·lacions assenyalades

Darrera actualització: 20.06.2018 | 08:41