L’Ajuntament dóna el tret de sortida al primer Pressupost Participatiu de Sentmenat

Dijous, 16 de novembre de 2017 a les 08:00

L’Ajuntament convida veïns, veïnes i entitats a decidir el destí d’una partida de 150.000€ del pressupost municipal de 2018. Per a més informació, pots consultar el web www.femjuntssentmenat.cat

Aquest mes de novembre l’Ajuntament de Sentmenat ha posat en marxa una experiència de pressupostos participatius. En el marc d’aquest projecte, pioner al municipi, els sentmenatencs i sentmenatenques podran decidir amb el seu vot el destí d’una partida de 150.000€ corresponents al capítol d’inversions del pressupost municipal de 2018.

 

En paraules de Núria Colomé, regidora de Participació Ciutadana, aquesta iniciativa vol ser un “salt endavant de l’Ajuntament quant a transparència i qualitat democràtica, un nou instrument de governança participativa que permeti donar als veïns i veïnes més capacitat de decisió sobre el present i futur de la vila”.

De la seva banda, l’alcaldessa de la vila, Montserrat Rueda, ha emmarcat l’experiència de pressupostos participatius en “l’aposta de l’Ajuntament per seguir apoderant la ciutadania i fent noves passes en matèria corresponsabilització i co-governança, tot donant resposta, alhora, a la demanda dels veïns i veïnes de major implicació en la definició de les polítiques municipals”.

 

Els projectes candidats seran proposats pels propis sentmenatencs i sentmenatenques

 

El procés preveu que els projectes candidats a ser votats pels veïns sorgeixin de la participació dels propis sentmenatencs i sentmenatenques. En aquest sentit, la primera fase del calendari consisteix en la recollida de propostes i idees susceptibles de formar part del procés de votació. El període de recollida romandrà obert des del dimecres 8 de novembre fins al divendres 1 de desembre. Per tal de maximitzar el nombre de propostes recollides, l’Ajuntament ha habilitat dues vies vàlides per tal que els ciutadans facin arribar els seus projectes:

 

  • Via telemàtica (web www.femjuntssentmenat.cat)
  • Via presencial (dipositant la butlleta corresponent dins les bústies habilitades al CAP, la Biblioteca, l’Esplai de la Gent Gran, l’Ajuntament, el Casal de Joves i els locals de les Associacions de Veïns dels nuclis urbans).

 

Així mateix, i per a qui ho desitgi, el divendres 24 de novembre, a les 19:30h, la Sala ECUS acollirà un  Fòrum Ciutadà que servirà per treballar en grup i de forma participativa possibles idees propostes addicionals a les recollides per les altres dues vies.

 

Valoració tècnica de totes les propostes i votació popular

 

A partir de l’1 de desembre, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals per tal de verificar que compleixin amb els requisits necessaris per poder passar a la fase de votació. Entre els criteris a tenir en compte a l’hora d’avaluar les propostes hi ha el fet que puguin ser considerades una inversió, que s’ajustin a àmbits que siguin de competència municipal, que siguin viables tècnicament i que no superin l’import màxim sotmès a discussió (150.000€).

 

Totes les propostes que hagin superat el filtre tècnic seran sotmeses a la votació dels veïns i veïnes de Sentmenat. Podran participar en la votació les persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys. Les dates de la votació es faran públiques un cop finalitzat el període de recollida de propostes. Novament s’habilitaran canals de votació tant presencials com telemàtics. .

Darrera actualització: 16.11.2017 | 12:02