L’Ajuntament adquireix un pis a través del dret a tanteig i retracte a favor de l’administració

Divendres, 13 d'abril de 2018 a les 10:00

El primer immoble obtingut per aquesta via ha significat un cost de 97.900 euros en concepte d’adquisició.

L’Ajuntament de Sentmenat ha adquirit un habitatge públic a través del Dret a tanteig i retracte a favor de l’administració de la Generalitat. Es tracta del primer immoble que s’adquireix amb aquestes condicions, i que ara passarà al Fons Social que gestionen els Serveis Socials municipals. Aquesta és una de les noves mesures impulsades des del consistori amb la voluntat de donar resposta a famílies que amb caràcter puntual es trobin en situació de vulnerabilitat social, ris d’exclusió i sense accés a un habitatge. L’ús d’aquest habitatge sempre serà amb caràcter temporal i es regirà per l’actual reglament dels pisos d’emergència social, previ informe sempre dels serveis socials municipals i amb persones empadronades al municipi que compleixin els requisits legals.

La Llei del dret a l’habitatge de Catalunya prioritza les administracions locals a comprar aquells immobles que estan a mans de les entitats bancàries per desnonament. El preu però, ha d’estar per sota del valor de mercat, com és el cas.

La voluntat del govern és que el pis no caigui a mans d’agents especuladors i es pugui destinar temporalment a una família usuària del serveis socials municipals. El consistori continuarà treballant per ampliar i adquirir nous immobles amb finalitats socials.

Darrera actualització: 13.04.2018 | 09:48