L’acció al carrer “DONAR VEU...i veure més”, recull les veus de la ciutadania de Sentmenat

Dimarts, 13 de juny de 2017 a les 00:00

La performance, que va tenir lloc al Parc de la Riera, va servir per apropar i compartir reflexions envers les (des)igualtats de gènere

L’acció teatralitzada al carrer “DONAR VEU...i veure més”, adreçada a les ciutadanes i ciutadans de Sentmenat, i que es va celebrar el passat 12 de maig al Parc de la Riera, va aportar tota una sèrie de “veus”, de reflexions, punts de vista i comentaris envers les relacions de gènere.

A càrrec del grup Les Mireies, aquesta acció artística a l’espai públic és un recurs pedagògic i de sensibilització cedit per la Diputació de Barcelona, amb la intenció de “Donar veu a allò que solem silenciar entorn de les (des)igualtats de gènere”. Té com a principal objectiu generar reflexió i afavorir la participació a través del diàleg, donant veu a la diversitat de punts de vista, per a pensar i sensibilitzar-nos sobre la temàtica de gènere que volem tractar.

La jornada va resultar molt interessant i fructífera, en què les nenes i nens van ser els principals protagonistes i actors, implicant-se molt més que els adults, que en un principi, no es van implicar tant. Davant això, en els darrers 30 minuts, les components de Les Mireies van suggerir a les nenes i nens que ells mateixos anessin a preguntar i interactuar amb els adults, proposta que va resultar molt satisfactòria.

Les “veus” recollides són fruit de converses personals tot i haver estat expressades en un lloc públic. Han sorgit de trobades atzaroses amb persones disposades a fer una reflexió o un comentari, i que donen mostra de la visió generalitzada que es té davant les relacions igualitàries i de gènere.

L’acció crea un espai de proximitat i intimitat que s'amplifica amb elements visuals o escènics, respectant sempre l’anonimat. El que aflora, fruit del moment, reflecteix la situació col·lectiva i, per tant, les diverses perspectives que coexisteixen actualment.

 

 

 

 

Darrera actualització: 13.06.2017 | 11:45