Humana dóna una nova vida a 33.400 peces de roba a Sentmenat

Dimarts, 10 de juliol de 2018 a les 11:00

La Fundació recupera més de 16 tones de roba usada a Sentmenat durant el primer semestre per a promoure’n la reutilització i el reciclat.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, ha recuperat 16.144 kg de tèxtil usat a Sentmenat durant el primer semestre del 2018, el que representa un augment del 8% respecte al mateix període de l’any anterior (14.953 kg).

Aquest registre equival a 33.400 peces de roba a les quals Humana dóna una nova vida i que són introduïdes de nou al mercat mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Les peces procedeixen dels contenidors on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzem i als quals Humana dóna una segona vida. El servei de recollida del tèxtil és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació dels residus sòlids urbans.

La reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a l'estalvi de recursos naturals, la protecció del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. Les més de 16 tones recollides de gener a juny representen un estalvi de 51 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que el planeta agraeix.

 

Darrera actualització: 10.07.2018 | 10:57