Formació en matèria de consum a la Policia Local de Sentmenat

Dijous, 11 d'octubre de 2018 a les 13:00

Dins les Activitats d'Assessorament per a Col·lectius Municipals, inserides a la Relació d'activitats de sensibilització en matèria de consum responsable, que la Diputació de Barcelona ofereix als ens locals, trobem les Sessions d'assessorament tècnic per a la policia local.

Ahir dimecres 10 d’octubre de 2018, els agents de la Policia Local de Sentmenat han rebut de mans de la tècnica de Consum de la Diputació de Barcelona, Meritxell Llòria, una sessió d’assessorament “Els requisits mínims d’informació al consumidor”.

Un total de 4 agents han participat en aquesta sessió, en la qual s’ha tractat, principalment els requisits bàsics que han de complir els establiments comercials, així com els procés que ha de seguir un consumidor en presentar una reclamació. A més, s’ha facilitat la informació necessària per poder col·laborar transversalment amb el servei municipal de consum en relació a l’assessorament tant de les persones consumidores com del teixit comercial del municipi. Tanmateix s’ha proporcionat la informació suficient per detectar en els establiments comercials possibles irregularitats relacionades amb la informació bàsica que s'ha de proporcionar als consumidors i/o usuaris.

Durant la sessió també s’ha tractat la regulació sobre la informació i defensa del consumidor i els requisits mínims d’informació al consumidor que han de respectar els establiments comercials: fulls oficials de reclamació denúncia, horaris comercials, preus de venda al públic, tiquet de compra-factura, etiquetatge dels productes normalització lingüística.

Ha estat una sessió molt participativa on els agents de la policia local han plantejat els seus dubtes. Tothom ha quedat molt satisfet amb la sessió ja que s’han pogut tractar temàtiques molt interessants que afecten el dia a dia de la policia de proximitat

Darrera actualització: 11.10.2018 | 13:25