El ple de Sentmenat reclama l'excarceració o l'apropament dels presos polítics

Dimecres, 11 d'abril de 2018 a les 08:00

Sentmenat, municipi compromès amb els valors de la llibertat, la pau i la defensa dels drets humans, i també compromès en la dignificació de la vida política dels reclusos rebutja l’allunyament de llur familiars i s’oposa a normalitzar aquesta pràctica.

El Ple Municipal ordinari del mes d’abril, va aprovar una moció “per sol·licitar l’apropament i l’excarceració dels presos catalans Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva”.

La moció va ser aprovada amb 10 vots a favor, 2 abstencions i 1 en contra.

La moció aprovada al plenari inclou els següents acords:

  • Expressar el seu desacord per desproporcionada la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representants d’Òmnium i ANC, tot demanant la seva excarceració.
  • Manifestar que l’excarceració dels presos ha de ser un pas necessari per evitar agreujar la divisió entre la ciutadania de Catalunya i per afavorir un clima d’entesa i convivència.
  • Mentre aquesta excarceració no es produeixi, exigir l’immediat trasllat de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva a centres penitenciaris catalans ï cessar aquest càstig social afegit que significa l’allunyament penitenciari i que vulnera drets reconeguts pel Dret internacional.
  • Expressar la seva solidaritat amb els presos i les seves famílies.
  • Comunicar aquest acord als grups polítics ai Parlament de Catalunya i a les entitats municipalistes.

 

 

Darrera actualització: 11.04.2018 | 08:47