Conclou el període de recollida de propostes per als Pressupostos Participatius

Dimecres, 20 de desembre de 2017 a les 08:00

Els veïns i veïnes de Sentmenat han presentat un total de 161 projectes, que ara seran valorats i quantificats pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Totes aquelles propostes que puguin ser considerades una inversió, de competència municipal, viables tècnicament i que no superin l’import màxim sotmès a discussió (150.000€), seran considerades finalistes i se sotmetran a votació ciutadana.

La convocatòria de Pressupostos Participatiuspionera a Sentmenat- impulsada des de principis del passat mes de novembre per la Regidoria de Participació Ciutadana encara ja la seva recta final. Divendres 1 de desembre es va donar per tancat el període de presentació de propostes ciutadanes i ara, al llarg dels propers dies, els serveis tècnics de l’Ajuntament valoraran i quantificaran els projectes.

Tres vies per presentar propostes

 

L’Ajuntament de Sentmenat posava a disposició dels veïns i veïnes tres vies per fer arribar les butlletes: de forma telemàtica, a través del web www.femjuntssentmenat.cat; participant al Fòrum Ciutadà que es va celebrar el 24 de novembre a la Sala ECUS; o presencialment, dipositant la butlleta corresponent dins les bústies habilitades al CAP, la Biblioteca, l’Esplai de la Gent Gran, l’Ajuntament, el Casal de Joves i els locals de les Associacions de Veïns dels nuclis urbans.

 

Aquesta última ha estat la via més utilitzada pels setmenatencs i setmenatenques, amb la presentació d’un total de 74 propostes (34 originals i 40 de repetides). Mitjançant la plataforma www.femjuntssentmenat.cat, se n’han presentat fins a 69 (49 d’originals i 20 de repetides); mentre que del Fòrum van sorgir fins a 18 propostes originals.

 

Unes xifres que, segons la regidora Núria Colomé, “suposen un èxit participatiu i col·lectiu”. En aquest sentit, Colomé agraeix la “implicació de tots els ciutadans que han pres part d’aquesta primera fase”, emplaça la població a “seguir implicant-se” en el projecte i assegura que “aquesta xifra de participació evidencia la voluntat dels sentmenatencs i sentmenatenques de ser decisius en la definició del present i el futur de la vila”.

 

El Pressupost Participatiu’18 arriba al seu equador amb la segona fase del projecte

Un cop tancat el període de recollida de propostes, aquestes seran ara valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Seran considerades finalistes totes aquelles que compleixin els requisits següents: ser considerades una inversió, de competència municipal, viables tècnicament i que no superin l’import màxim sotmès a discussió (150.000€).

 

Votació popular

Finalment, totes les propostes que hagin superat el filtre tècnic seran sotmeses a la votació dels veïns i veïnes de Sentmenat. Podran participar en la votació les persones empadronades al municipi que tinguin un mínim de 16 anys. Les dates de la votació es faran públiques un cop finalitzat el període de valoració tècnica dels projectes. Novament s’habilitaran canals de votació tant presencials com telemàtics. 

Darrera actualització: 20.12.2017 | 09:39