COMUNICAT DE SITUACIÓ DE PREALERTA DEL NEUCAT

Dimecres, 7 de febrer de 2018 a les 15:00

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon posar el Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en situació de Prealerta.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que s'inicia un nou episodi de nevades a partir d'aquest migdia a les comarques de la Garrotxa, Osona i Selva, amb gruix de 2cm a cotes superiors a 500m.S'esperen d'intensitat feble o localment moderada.

A partir de la matinada de demà dijous 8 de febrer, les precipitacions podran afectar el litoral i prelitoral central. És durant el matí quan es preveu que s'intensifiqui el fenomen afectant a més del litoral i prelitoral central, també el litoral i prelitoral sud i algunes comarques de la Catalunya Central.

Tot i que la zona d'avís és extensa els xàfecs seran d'àmbit local. Per la tarda, les precipitacions es desplaçaran a la zona sud del país perdent intensitat. La cota de neu es situarà entorn els 200 metres, no es descarta que pugui nevar a nivell de mar sense previsió de gruix. Si que es podran acumular més de 2 cm per sobre de 400 metres.

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç: http://interior.gencat.cat/nevades

Per a conductors de vehicles pesants podeu consultar la informació específica a: http://bit.ly/2Fgz6h1

Podeu consultar la possible afectació a la xarxa viària a :

https://www.instamaps.cat/geocatweb/visor.html?businessid=65f5ec22f305d277f665b043ce4b8d8a&id=14205319#10/42.1140/2.1039

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense

necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació.

Darrera actualització: 07.02.2018 | 15:42