COMUNICAT D'ACTIVACIÓ DEL PROCICAT EN FASE D'ALERTA PER ONADA DE CALOR

Dimecres, 14 de juny de 2017 a les 16:00

Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon activar en ALERTA el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per Onada de calor. El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98 durant tres dies.

Segons informacions, doncs, del Servei Meteorològic de Catalunya des d'avui i fins divendres hi ha possibilitat de superació de temperatures extremes a gairebé a tota Catalunya, malgrat que les previsions apunten que a partir de demà les comarques del litoral i prelitoral, entre les quals es troba la nostra comarca, el Vallès Occidental, deixaran d'estar afectades i divendres només romandran afectades les comarques de Lleida més Anoia, Bages, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) entra en fase 2 d’alerta.

Principals actuacions durant l'episodi de risc per calor:

 • Tingueu previstos llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari
 • Identifiqueu les persones més vulnerables i els grups de risc:
  • Majors de 75 anys, sense suport familiar o sense recursos
  • Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat o autocura
  • Persones que realitzen un activitat física intensa
  • Persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure (incloses les activitats labor
  • Persones amb hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties respiratòries ( bronquitis), malalties renals, malaltia de Parkinson, malaltia d'Alzheimer, obesitat o altres de cr persones que prenen medicaments especials.

Es recomana als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys, amb la previsió d'Activació del Pla d’Actuació Municipal en cas necessari.

Recomanem que cliqueu en el següent enllaç en què trobareu amb detall les recomacions i actuacions a realitzar en situació de temperatures molt altes:

http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/

Darrera actualització: 14.06.2017 | 17:45