28 de juny: Dia per l'Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals

Dilluns, 26 de juny de 2017 a les 16:00

L’Ajuntament de Sentmenat se suma a la campanya de Diputació de Barcelona de defensa i reivindicació dels drets i llibertats de la comunitat LGTBI

 

Aquest pròxim 28 de juny se celebra el Dia per l'Alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. Des de l’Ajuntament de Sentmenat ens sumem a la campanya impulsada per la Diputació de Barcelona, que té com a principal premisa “Connectem els drets LGTBI amb la ciutadania per construir municipis lliures i iguals”.

Tal com recull el Manifest d’enguany emès per la Diputació de Barcelona, amb el títol Per uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI,  “continua sent imprescindible la valentia i la defensa dels drets i llibertats dels moviments LGTBI a qui reconeixem tot el treball fet recordant el 40è aniversari de la primera manifestació LGTBI portada a terme a Catalunya i a l’Estat Espanyol”.

“La Diputació de Barcelona i la resta del món local volem fer explícit la  necessitat i la voluntat de seguir treballant en els nostres pobles i ciutats per erradicar les discriminacions i fomentar el respecte a  la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l’expressió de gènere. Uns ens locals orgullosos de formar part d’una comunitat oberta i sense prejudicis  on es garanteixen els drets i llibertats de persones LGTBI en la seva vida quotidiana”.

 

Una data per reivindicar la diversitat afectiva i sexual, i la identitat de gènere

El Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI.  La comunitat LGTBI s'hi va oposar i es va produir un fort enfrontament, que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata: milers d'homosexuals, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament, i van contribuir, així, al naixement del Gay Liberation Front. Aquests fets van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar  i  reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, malauradament encara queda molt camí per recórrer. Actualment, en 73 estats del món encara és un delicte ser LGTBI, i en 7 estats es segueix condemnant l’homesexualitat amb la pena de mort. 

Des de l’Ajuntament seguirem recolzant i treballant en la consecució del ple respecte per l’orientació afectiva i sexual, d’identitat i expressió de gènere, on totes les persones es sentin amb llibertat de d’estimar i ser com vulguin.

 

 

Darrera actualització: 26.06.2017 | 16:40