28-02-2018 COMUNICAT DE L’AJUNTAMENT DE SENTMENAT DAVANT L’EPISODI DE NEVADES

Dimecres, 28 de febrer de 2018 a les 12:00

S’actualitza la fase d'EMERGÈNCIA del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT). D’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, continua la situació de risc per nevades.

Respecte la previsió meteorològica, en el període de 7h a 13h encara es preveu que la

nevada sigui extensa en tot el territori, si bé a les comarques del sud la cota està començant a pujar. Els canvis més importants es produiran a partir de primera hora de la tarda i al vespre, quan la pluja guanyarà terreny a la nevada. No obstant, caldrà estar molt atents amb les zones obagues, on es podrà mantenir la neu i el gel durant més hores.

Avui a les 9h s'ha reunit el Comitè tècnic del pla NEUCAT, i es tornarà a reunir avui a les 13h.

En tot l'episodi, el 112 ha rebut un total de 2.379 trucades, amb major incidència sobre

comarques de Barcelona, principalment relacionades amb incidències de trànsit i consultes.

144 municipis han activat els seus plans d'actuació municipal per nevades.

A Sentmenat des de la matinada s’han produït multitud de trucades de veïns demanant informació sobre l’estat de les vies interurbanes i les previsions com a conseqüència de la nevada.

No s’han produït  incidències destacables fins ara i totes les carreteres interurbanes s’han mantingut obertes en tot moment.

Les brigades municipals han anat reposant sal a les principals vies i voreres des de primera hora del matí. S’han repartit en tot aquest episodi de nevades 5 Tones de sal per intentar evitar les relliscades dels vianants i aconseguir un estat òptim dels carrers del casc urbà i urbanitzacions.

En aquesta operativa estan treballant conjuntament Voluntaris de l’Associació de Protecció Civil de Sentmenat, les brigades municipals i la Policia Local de Sentmenat.

La previsió és que durant les properes hores deixarà de nevar començant un període de pluges de més  de 24 hores. No s’ha de baixar la guàrdia i seguir els consell que des de Protecció Civil es van actualitzant.

Els Centres Educatius han obert en situació de no normalitat lectiva,   acollint als alumnes que han assistit als diferents centres, tot  i que l’assistència no ha estat molt nombrosa.

Les persones que no hagin pogut arribar al Centre d’Assistència Primària (CAP), recordeu que es prioritzarà la re-programació sanitària. Truqueu al tel: 93 728 444.

 

Enllaços d’interès per a la població

Podeu consultar les actuacions a fer, els consells i les recomanacions per nevades a l'enllaç:http://interior.gencat.cat/nevades

Podeu consultar la possible afectació a la xarxa viària a:

https://www.instamaps.cat/geocatweb/visor.html?businessid=65f5ec22f305d277f665b043ce4b8d8a&id=14205319#10/42.1140/2.1039

a través de la web d’incidències viàries del Servei Català de Trànsit http://cit.transit.gencat.cat

Darrera actualització: 28.02.2018 | 12:11