Els Pressupostos Participatius entren en la seva recta final

Dimecres, 30 de gener de 2019 a les 08:00

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a participar en el Fòrum Ciutadà de Priorització del proper 6 de febrer, que servirà per escollir els 15 projectes que passaran a la fase final de votació. En total s’han recollit fins a 150 propostes de la ciutadania.

Aquest mes de febrer l’Ajuntament de Sentmenat reprendrà el procés de Pressupostos Participatius’19, una iniciativa pionera al municipi per mitjà de la qual els veïns i veïnes de la vila podran decidir el destí d’una partida de 150.000€ del capítol d’inversions del pressupost municipal. Després d’una primera fase que va servir per recollir propostes de la ciutadania i una segona en què els serveis tècnics de l’Ajuntament han determinat quins projectes compleixen amb els requisits tècnics establerts, el Pressupost Participatiu encara ja la seva fase final. En aquest sentit, el proper dimecres 6 de febrer la Sala ECUS acollirà a les 19.30h un Fòrum Ciutadà de Priorització, espai participatiu de caràcter obert en què tots els veïns i veïnes assistents tindran l’oportunitat d’escollir, d’entre les propostes que han passat el filtrat tècnic, els quinze projectes finalistes, és a dir, aquells projectes que se sotmetran a votació de la ciutadania.

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar a l’Ajuntament un total de 150 propostes, bona part de les quals han superat el filtrat realitzat pels serveis tècnics municipals, que ha tingut en compte criteris com la legalitat, la viabilitat tècnica, l’adequació a les competències de l’Ajuntament o l’ajustament a la partida d’inversions. Núria Colomé, alcaldessa de Sentmenat, s’ha referit a aquestes xifres com a “exitoses i sorprenents” i ha manifestat que “han superat les expectatives inicials, tenint en compte que és la primera vegada que es fa un projecte participatiu tan ambiciós al municipi”.

Properament es podrà consultar al web oficial del procés (www.femjuntssentmenat.cat) una relació de totes les propostes recollides, classificades segons passin a la propera fase o hagin estat desestimades. En el cas d’aquelles idees que no hagin passat el filtre, s’indicarà de forma clara el motiu de la seva desestimació.

Un cop superat el Fòrum de Priorització del proper 6 de febrer, les 15 propostes finalistes seran sotmeses a votació de la ciutadania. Tal com serà explicat quan arribi el moment, podran participar en la votació, que es farà tant de forma virtual com presencial, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Sentmenat.

Darrera actualització: 30.01.2019 | 14:48