Sentmenat celebra el dia d’Europa

Dijous, 10 de maig de 2018 a les 00:00

Aquest dimecres 9 de maig es va commemorar el Dia d’Europa amb un acte institucional que es va portar a terme al Parc de la Riera, davant del monument de la Llibertat, amb la lectura del manifest “Declaració del Dia d’Europa, per una Europa unida i respectuosa amb els valors europeus” promoguda pel Consell Català del moviment Europeu.

Durant la lectura del manifest per part de l’Alcaldessa de Sentmenat, Núria Colomé, acompanyada per tots els membres de l’equip de Govern, es va posar de manifest el valor i la importància d’aquesta unió que fa possible que diferents països i cultures comparteixin el mateix objectiu. També es va posar de relleu que encara que es comparteixin els objectius, s’ha de ser crític per gestionar i millorar totes les polítiques i, així, poder treballar junts per una Unió Europea més forta de cara a l’exterior, amb més cohesió interna, més connectada a la ciutadania i respectuosa amb els valors europeus. Es va remarcar la importància dels governs locals ja que poden contribuir, des de la proximitat i des d’una governança multinivell efectiva, a construir una Europa compromesa amb les persones.

El Dia d'Europa és una celebració que té lloc cada 9 de maig a la Unió Europea, en record de l'anomenada Declaració Schuman, declaració realitzada per l'aleshores Ministre francès d'Afers Exteriors a París el dia 9 de maig de 1950, mitjançant la qual es donà el tret de sortida a la creació i les bases per a la integració dels estats europeus en una administració conjunta, el que avui coneixem com Unió Europea.

 

Darrera actualització: 10.05.2018 | 12:35