AVÍS DE SITUACIÓ DE RISC PER FRED

Dijous, 8 de febrer de 2018 a les 00:00
Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, correspon emetre un Avís de risc per Fred.
 
A partir de la mitjanit d'avui i durant dos dies es preveu una baixada generalitzada de les temperatures amb afectació a tot el territori català durant les hores nocturnes i fins al migdia, amb especial incidència a la zona del Pirineu i Prepirineu central i occidental. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és de caràcter extens, és a dir, que pot afectar-ne més d'un 70%.
 
El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura mínima diària de cada municipi establerta pel percentil 2.
El percentil 2 d'una estació meteorològica automàtica (EMA) és el valor estadístic que deixa per sota el 2% de les temperatures mínimes diàries més baixes de la sèrie estudiada (que correspon al període de desembre a març entre els anys 2007 i 2016). Per tant, només el 2% de dies de tota la mostra la temperatura mínima en els mesos més freds ha estat inferior a aquest valor. Consulteu aquí el valor del percentil 2 del vostre municipi:
 
 
Recomanacions generals per fred
1. Tingueu previstos llocs o sales amb calefacció en cas que sigui necessari el seu ús.
2. Identifiqueu les persones més vulnerables i els grups de risc:
- Nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries.
- Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat.
- Persones sense llar.
- Persones grans sense xarxa social i/o amb pocs recursos.
3. Recomaneu als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
4. Activeu el Pla d'Actuació Municipal en cas que considereu que sigui necessari.
 
PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ
- Consells d'autoprotecció per a la població: interior.gencat.cat/onadadefred
La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d'una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic
especificat; sempre i quan no s'actualitzi la informació amb una nova comunicació.
Cal recordar que l'avís no comporta l'activació de cap pla d'emergència.
Darrera actualització: 08.02.2018 | 15:04