L'Abans: Recull gràfic de Sentmenat

Dilluns, 16 d'octubre de 2017 a les 08:00

Des de fa alguns mesos l'Ajuntament, el Grup d'Amics del Museu Arxiu de Sentmenat i l'editorial Efadós estan treballant en l'edició del llibre "L'Abans: Recull gràfic de Sentmenat", elaborat a partir de la recollida de fotografies del municipi, amb la col·laboració dels vilatans de Sentmenat. La recollida de fotografies ja ha començat i es preveu que el primer col·leccionable surti a la llum la propera diada de Sant Jordi.


Per dur a terme aquesta publicació, és molt important la participació de particulars i entitats per treure a la llum aquelles fotografies que pot tenir cadascú a casa seva, i que han adquirit un valor històric importantíssim per explicar l'evolució del poble. Ja han col·laborat deixant-nos les seves fotografies antigues més d'una trentena de vilatans i el Grup d'Amics del Museu Arxiu ja compta amb unes 1.800 fotografies recollides.

Per aconseguir fer el volum de Sentmenat es requereixen un total d'aproximadament 6.000 fotografies de les quals sortiran publicades un miler. És per això que fem una nova crida, aquest cop mitjançant un díptic que s’està repartint a les bústies de casa vostra per tal d'animar-vos a col·laborar amb aquest projecte.

Trobareu tota la informació en aquest fulletó adjunt i si us animeu a col·laborar, us podeu posar en contacte amb els Amics del Museu Arxiu a través dels següents telèfons; Lluís Solà (639720436) o Montserrat Fortuny (666923456) o bé dirigint-vos a la Papereria Mabi. Es concertarà una cita per quedar o bé al seu local o bé ells mateixos es desplaçaran el dia i hora acordats a casa vostra, on es miraran les fotografies que desitgeu i les prepararan per a l'enviament a l'editorial. Es registrarà el número de fotografies, i la seva informació: personatges, autor, lloc, any. Es signarà un document conforme les han recollit i, un cop digitalitzades, en tres setmanes us seran retornades.

A més de construir entre tots un volum únic de l'Abans sobre el nostre poble, tindrem les fotografies millorades en un fons documental per consulta de les futures generacions.

 

Darrera actualització: 16.10.2017 | 08:22