La Residència Nostra Senyora del Remei, sense positius

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 00:00

Aquest diumenge es van fer els tests a totes 44 persones, tant residents com treballadores. Des de la Residència es fa una crida a la prudència.

La Residència de Sentmenat ha passat els tests del coronavirus aquest diumenge, 3 de maig, sense cap cas positiu. Tot i així, des de la direcció i administració de la residència, la Inma i la Montse alerten que “cal no abaixar la guàrdia i ser molt prudents perquè hem passat setmanes de molts nervis, de pànic, i aquests negatius no vol dir que no ho tinguem mai”.

La residència va començar a prendre les primeres mesures de precaució per iniciativa pròpia ja des del 9 de març, quan es van restringir les visites als familiars podent entrar només una persona de referència per resident, i aquesta havia de ser un fill o filla, que podia visitar al resident només a l’habitació. I va ser el divendres 13 de març al matí quan es va tancar la residència prohibint les visites a tothom.

Segons la pròpia residència, a partir de la declaració de l’estat d’alarma “ens vam començar a posar molt nervioses perquè cap institució autonòmica ni estatal no ens feia arribar cap mena de informació”. En aquests primers moments complicats, des de la residència es vol agrair la col·laboració i la tasca del cap de la Policia Local de Sentmenat, en Rosendo, per la gestió conjunta amb l’alcalde Marc Verneda per fer arribar material, com mascaretes quirúrgiques, guants i gel hidroalcohòlic, a la residència. També es vol fer una menció especial en forma d’agraïment absolut al personal de neteja i cuina, a totes les auxiliars treballadores de la residència per la seva vocació i sacrifici durant aquestes setmanes, així com a dos figures que han estat puntals com la directora del CAP de Sentmenat i de Polinyà, Esperanza Fernández, i la infermera Carmen.

La direcció de la residència vol fer palès el patiment i nerviosisme que s’ha viscut durant tot aquest temps, per falta de informació, i posa en qüestió el fet que no s’hagin fet els tests fins a la vuitena setmana.

Tenint en compte tots els fets, es vol agrair les mostres d’afecte que s’han fet arribar a tots els familiars i persones del poble i, un cop més, es vol recordar que cal mantenir la calma i ser molt prudents davant aquests resultats.

Darrera actualització: 06.05.2020 | 15:04